Är du ny i Lund?

Här hittar du frågor och svar för dig som ska börja på programmet!

P1740209.JPG

Novischperioden

Novischperioden är en period i början på terminen då det är meningen att novischerna (ni nya på programmet) ska lära känna Lund, SPiL, faddrarna och framför allt varandra! När du fått beskedet från antagningen att du kommit in är det ingen brådska att hitta rätt Novischperiod, vi når ut till dig! När du kommer till Lund kanske du märker att folk springer runt och leker i overaller. Frukta inte! Det är LTHs Novischperiod, som börjar tidigare än SPiLs - du har inte missat något!

susan-yin-647448-unsplash.jpg

Kurslitteratur

Det är Ingen brådska med kurslitteraturen. Det är imponerande om du har alla böcker vid kursstart, men det går också skaffa dem senare. Du kan alltid fråga faddrar och andra SPiLare som gått kursen innan om de har kvar böcker som du kan få köpa. Campusbokhandeln brukar ha begagnade och nya böcker som du kan köpa eller beställa. Mycket kurslitteratur finns också på universitetets och de olika fakulteternas bibliotek, eller online på LUBsearch.

IMG_9239.jpg

Engagera dig i SPiL

Det är väldigt kul att vara med och påverka vilken riktning vår organisation tar för framtiden. Det är även ett plus i ditt CV att ha suttit i styrelsen för eller varit ansvarig i en studentorganisation.

Genom att engagera sig kommer du lära känna nya vänner, både i styrelsen och de olika utskotten. Du lär sig även mycket under arbetets gång och utvecklar kompetenser som kan komplettera din utbildning, samt bredda dina kunskaper. Dessutom får du vara med i coola bilder som den ovanför!

_DSC1348.jpg

Info om programmet

SPIL LOGGA Rund_edited.png

Funderar du över något? Hör av dig!

  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook Social Icon

Mer info om själva programmet kan du hitta på institutionens hemsida!

https://www.keg.lu.se/utbildning/utbildningsutbud/kandidatprogram/kandidatprogram-i-samhallsplanering

ELLER, lyssna på vår podd där vi berättar om programmet och vad man kan arbeta med efter att man läst klart det!

Podden heter SPiL-podden och finns att hitta på Spotify. 

 

Det kan vara svårt med boende i Lund, speciellt om man missat Novischlotteriet och dess förmåner på både AF Bostäder och Nationerna. Det är inget problem dock! Runt i Lund finns det massvis med personer du kan vara inneboende hos. På bopoolen.nu kan du hitta inneboenden som du kan stanna hos tills du hittat något annat. 

Det finns också möjlighet att hyra korridorsrum i andrahand, från någon som åkt på utbyte eller liknande. 

För att ställa dig i kö till AF Bostäder klicka på länken nedan och skriv upp dig (ju tidigare, ju bättre).