top of page

Är du ny i Lund?

Här finns information för dig som ska börja på programmet!

Information om programmet

Kandidatprogrammet i samhällsplanering, som en majoritet av alla SPiLare studerar, består av en spännande kombination av de sociala, ekonomiska och ekologiska aspekterna av samhällsbyggnad. Du får lära dig om samhällsplanering, samhällsgeografi och GIS (geografiska informationssystem), som tillsammans ger en bred kunskapsbas med många karriärsmöjligheter. Som student erbjuds man även möjligheten till praktik och utbyte. Framförallt är utbildningen väldigt rolig och intressant! För att läsa mer, kika in institutionens sida för programmet. 

Hitta boende

Att hitta boende i Lund kan vara både rörigt och svårt, men här kommer våra bästa tips som förhoppningsvis kan underlätta! Först och främst är det viktigt att gå med i AF Bostäders novischlotteri, genom vilket de allra flesta får sin första studentbostad. Om du inte redan gjort det, ställ dig i kö här! Utöver det söker många i Lund inneboende vilket, om inte annat, är en bra plan B. Använd dig av Facebookgrupper eller hemsidor såsom bopoolen.nu för att hitta inneboenden och andrahandsutbyrningar. Utöver det finns många andra privata hyresvärdar med lägenheter och korridorer runtom i staden. Lycka till med bostadsletandet!

Kurslitteratur

Det är ingen brådska med kurslitteraturen. Även om det är imponerande om du har alla böcker vid kursstart, går det också bra att skaffa dem senare. Ett tips är att kolla om faddrar och andra SPiLare har kvar böcker som de vill sälja. Campusbokhandeln och Studentapan erbjuder begagnade och nya böcker, ofta till bra pris. Ofta finns också böckerna tillgängliga på universitetets bibliotek, antingen i fysiska exemplar eller som e-böcker!

Engagera dig i SPiL

Det är väldigt kul att vara med och påverka vilken riktning vår organisation tar för framtiden. Det är även ett plus i ditt CV! Genom att engagera sig kommer du lära känna nya vänner, både i styrelsen och de olika utskotten. Du lär dig även mycket under arbetets gång och utvecklar kompetenser som kan komplettera din utbildning, samt bredda dina kunskaper. 

Funderar du över något annat?

Hör av dig till oss!

bottom of page