Är du ny i Lund?

Här hittar du frågor och svar för dig som ska börja på programmet!

Novischperioden

Novischperioden är en period i början på terminen då det är meningen att novischerna (ni nya i Lund) ska lära Lund, SPiL , faddrarna och framför allt varandra! När du fått beskedet från antagningen att du kommit in är det ingen brådska att hitta rätt Novischperiod, vi når ut till dig! När du kommer till Lund kanske du märker att folk leker omkring i lustiga kostymer. Fruktas inte! Det är LTHs Novischperiod, som börjar tidigare än SPiLs - du har inte missat våran.

Kurslitteratur

Det är Ingen brådska med kurslitteraturen, det är imponerande om du har alla böcker vid kursstart, men det går också skaffa de efter kursstart. Du kan alltid fråga faddrar och andra SPiLare som gått kursen innan om de har kvar böcker som du kan få köpa. Campusbokhandeln brukar ha begagnade och nya böcker som du kan köpa eller beställa. Mycket kurslitteratur finns också online på LUBsearch.

Engagera dig i SPiL

Det är väldigt kul att vara med och påverka vilken riktning vår föreningen tar för framtiden. Det ser bra ut på CV att ha varit ansvarig för en studentorganisation. Du lär känna nya vänner via styrelsen och de olika utskotten + får ta del av hemliga styrelsefördelar. Dessutom får du vara med i coola bilder som den ovanför!

Boende

Info om programmet

Funderar du över något? Hör av dig!

  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook Social Icon

Mer info om själva programmet kan du hitta på institutionens hemsida!

https://www.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SGSPL

ELLER, lyssna på vår podd där vi berättar om programmet och vad man kan göra efter att man läst klart det!

 

https://soundcloud.com/user-646804401/3-nylansering-vad-ar-spil-egentligen-och-vad-pluggar-en-samhallsplanerare 

Det kan vara svårt med boende i Lund. Detta kommer från någon som missade Novischlotteriet och dess förmåner på både AF Bostäder och Nationerna. Det är inget problem dock! Runt i Lund finns det massvis med personer du kan vara inneboende hos. På bopoolen.nu kan du hitta inneboenden som du kan stanna hos tills du hittat något annat. Jag har själv varit inneboende i 1 år och har haft det riktigt bra. 

Det finns också möjlighet att hyra korridorsrum i andrahand, från någon som åkt på utbyte eller liknande. 

För att ställa dig i kö till AF Bostäder klicka på länken nedan och skriv upp dig (ju tidigare, ju bättre).

​​E-post:

info@spilund.se

​Hitta till oss: 

Geocentrum I, Sölvegatan 10, 22362, LUND

  • Instagram App Icon

Följ oss på Instagram

Hitta oss på Linkedin